Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni przypada 20 października i był on szczególnie obchodzony przez uczniów klas pierwszych.
Dzień ten jest doskonałą okazją, aby promować zawód szefa kuchni.
Dobry kucharz musi mieć przede wszystkim fantastyczny smak, który pozwala mu kreować niepowtarzalne kompozycje smakowe. W ramach preorientacji zawodowej, o tym jakże „smacznym” zawodzie, uczyli się dziś uczniowie klas pierwszych.
Pierwszoklasiści mieli również możliwość choć trochę wcielić się w zawód kucharza. Obchody tego dnia pierwszaki uczcili bardzo pracowicie – klasa 1a przygotowała babeczki i kanapeczki, klasa 1b sałatkę owocową, a klasa 1c pizzę. Wszyscy ochoczo i z zaciekawieniem wzięli się do pracy, a efekty ich wysiłków można zobaczyć na poniższych zdjęciach.
Było smacznie, wesoło i pracowicie !!!
Pierwszoklasiści mieli również możliwość choć trochę wcielić się w zawód kucharza. Obchody tego dnia pierwszaki uczcili bardzo pracowicie – klasa 1a przygotowała babeczki i kanapeczki, klasa 1b sałatkę owocową, a klasa 1c pizzę. Wszyscy ochoczo i z zaciekawieniem wzięli się do pracy, a efekty ich wysiłków można zobaczyć na poniższych zdjęciach.
Było smacznie, wesoło i pracowicie !!!